Peeters eist meer transparantie in geval van premie bovenop schuldsaldoverzekering

Vicepremier en minister van Consumentenzaken Kris Peeters (CD&V) eist dat verzekeraars meer transparantie aan de dag leggen wanneer ze een bijpremie vragen voor een schuldsaldoverzekering. In september wil hij met de verzekeringsmaatschappijen rond de tafel zitten.

Peeters reageert daarmee op het verhaal van een jonge vrouw, die dinsdagavond in Terzake (Canvas) klaagde over een meerkost van 50 procent die ze voor haar schuldsaldoverzekering moet betalen omdat ze lijdt aan diabetes type 1, een erfelijke aandoening. Voor patiënten met een chronische aandoening bestaat er reeds een wettelijk kader, reageerde Peeters woensdag in De Ochtend. Zo kunnen patiënten bij wie er een hogere premie van 75% wordt aangerekend, een onderzoek aanvragen en mogelijk zelfs een financiële t ussenkomst.

Maar Peeters wil verdergaan. Verzekeraars moeten transparantie bieden wanneer ze een bijpremie vragen voor de schuldsaldoverzekering, zei hij ook op Twitter. Peeters wil tevens dat de verzekeraars bij de berekening van de schuldsaldoverzekering rekening houden met de nieuwste inzichten van de geneeskunde. "Die zijn er ongetwijfeld voor chronische aandoeningen."

In september wil Peeters met de verzekeraars rond de tafel zitten. Sectororganisatie Assuralia is daartoe bereid.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.