Ook Brussel kleurt donkeroranje op kaart ECDC

Brussel kleurt sinds vandaag donkeroranje op de epidemiologische kaart van het Europees Centrum voor Ziektepreventie en -bestrijding (ECDC). De regio rondde de kaap van de 60 nieuwe coronagevallen per 100.000 inwoners in twee weken.

Brussel gaat zo Vlaanderen achterna, dat al donkeroranje kleurt sinds 6 augustus. Zowel in Vlaanderen als in Brussel blijft het aantal nieuwe gevallen per 100.000 inwoners in twee weken nog wel onder de 120, zodat de regio's nog niet als rood ingekleurd staan. Wallonië is nog lichtoranje, met 20 à 60 besmettingen per 100.000 inwoners in twee weken.

In West-Europa is de situatie alleen vergelijkbaar in één regio in Nederland, één in Zweden en in een deel van Spanje. Groothertogdom Luxemburg behoort tot de rode landen. Het registreerde 122,5 besmettingen per 100.000 inwoners in twee weken. Onze zuiderbuur schrijft dat toe aan het hoge aantal tests. Bovendien test Luxemburg ook grensarbeiders uit Frankrijk, Duitsland en België.

In Spanje kleuren verschillende regio's rood, waaronder Catalonië. Dat is ook zo in verschillende regio's van Roemenië en Bulgarije.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.