Omstreden leverancier e-sigaretten Juul weg uit België

De Amerikaanse leverancier van elektronische sigaretten Juul levert niet meer in België. Dat staat op de website van het bedrijf. De omstreden e-sigaretten lagen nog maar sinds september 2019 in Belgische winkels.

Er waren al maanden geruchten over een terugtrekking van Juul Labs uit verschillende Europese en Aziatische markten. Officiële bevestiging kwam er niet meteen, maar nu blijkt dat Juul al is vertrokken uit onder meer Oostenrijk en België. Donderdag bevestigde een Duitse woordvoerder ook het nakende einde in Duitsland.

Juul was vijf jaar geleden een snel groeiende start-up uit San-Francisco. Eind 2018 kocht de Amerikaanse tabaksreus Altria (Marlboro) voor 12,8 miljard dollar een belang in het bedrijf. De kritiek tegen het bedrijf groeide echter. Er volgden verschillende rechtszaken omdat het bedrijf zich te sterk op jongeren zou richten.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.