Noodbegroting - Regering wil helpen om extra geld voor zorgsector wettelijk vrij te kunnen maken

De federale regering in lopende zaken verzet zich niet tegen extra middelen voor de zorgsector, maar zegt dat daarvoor bijkomend wetgevend werk nodig is. Dat hebben minister van Begroting David Clarinval (MR) en van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) gezegd in de Kamer. Die stemt donderdag over de noodbegroting. Een goedgekeurd amendement van de PVDA vraagt de oprichting van een nieuw fonds voor de zorgsector.

De regering zei de noden in de zorgsector te erkennen. "Dat extra geld is welkom", zei minister De Block. "Maar daarmee is de kous niet af. Er moet een wet komen die dat fonds regelt. Zolang die er niet is, kan dat geld niet uitgeven worden", aldus De Block.

Er zal volgens de ministers ook sociaal overleg nodig zijn over de concrete verdeling van de middelen. Minister De Block zei ook dat er in de zorgsector veel vacatures zijn die niet ingevuld raken. "Die gaan we niet met een toverstokje invullen."

De regering is wel bereid het parlement te helpen om de wetgeving die het fonds moet oprichten uit te werken. De bevoegde Kamercommissies zullen hierover volgende week al voorbijkomen.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.