Nieuw Brussels testcentrum voor 1.400 testen per dag opent de deuren

De Kliniek Sint-Jan opent maandag in samenwerking met de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC) een nieuw COVID-19 Test Center waar na de opstartfase tot 1.400 testen per dag afgenomen kunnen worden. Het testcentrum bevindt zich op de Pachecolaan 44 in een gebouw dat door Belfius Insurance ter beschikking wordt gesteld.

De opening van het nieuwe testcentrum betekent voor Kliniek Sint-Jan ook de verhuis van hun huidige testcentrum naar de Pachecolaan. En tegelijkertijd wordt de capaciteit ervan verder uitgebreid.

In het centrum kan een verscheidenheid van patiënten zich laten testen. Zo kunnen Brusselaars die terugkeren uit een rode zone, die met vakantie willen vertrekken of die gecontacteerd zijn via Contact Tracing gebruik maken van het COVID-19 Test Center. Huisartsen kunnen patiënten met lichte symptomen doorverwijzen naar het testcentrum en vanaf begin oktober zullen ook de patiënten van Kliniek Sint-Jan er voorafgaand aan een ziekenhuisopname worden getest.

"We willen samen met onze partners GGC en Brussels minister Alain Maron tegemoetkomen aan de grote nood aan extra testcapaciteit maar anderzijds binnen het ziekenhuis opnieuw de focus leggen op niet-COVID-zorg en spoedeisende hulp", zegt Kenneth Coenye, hoofdarts bij Kliniek Sint-Jan.

Het COVID-19 Test Center is elke weekdag open van 09.40 tot 17.30 uur en werkt voornamelijk op afspraak. Patiënten die door hun huisarts worden doorverwezen, hoeven geen afspraak te maken.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.