Nederlands Gezondheidsinstituut ziet 'derde golf' coronabesmettingen over het land rollen

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in Nederland spreekt nu van een "derde golf" van coronabesmettingen. De term valt twee keer in het nieuwsbericht over de laatste weekcijfers, waarin het instituut vandaag een toename in de besmettingen van 19 procent rapporteerde.

"Omdat het grootste gedeelte van de bevolking nog niet gevaccineerd is, is het van groot belang om besmettingen zo veel mogelijk te voorkomen en deze derde golf zo laag mogelijk te houden", schrijft het RIVM. Het is voor zover bekend de eerste keer dat die term valt in de officiële weekberichten van de instantie, die een belangrijke rol speelt in de bestrijding van de pandemie.

Die derde golf had al veel hoger kunnen zijn, stelt het RIVM. De strenge maatregelen hebben de verspreiding van het virus flink afgeremd. Het zo laag mogelijk houden van het aantal besmettingen "kan alleen als een versoepeling met grote voorzichtigheid en stapje-voor-stapje gaat", waarschuwt het RVIM.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.