14% meer nieuwe besmettingen

Voor de derde dag op rij rapporteert Sciensano een stijgend aantal vastgestelde coronabesmettingen in België. Het gemiddelde dagcijfer tussen 1 en 7 januari, 1.816 gevallen, lag 14 procent hoger dan in de laatste week van 2020. Meestal een slecht voorteken, maar voorlopig dalen de andere cijfers nog.

Een verklaring voor de toename is dat er nu meer getest wordt: gemiddeld 35.300 testen per dag, of 39 procent meer dan in de voorgaande week. Reizigers naar rode zones in het buitenland moeten nu sowieso twee tests ondergaan als ze terugkeren naar België. Voorheen hing het af van wat ze op reis hadden gedaan.

De trend van de nieuwe ziekenhuisopnames is wel nog steeds dalend. Dagelijks werden in de periode van 4 tot en met 10 januari gemiddeld nog 128 patiënten opgenomen, een daling met 12 procent tegenover de zeven dagen daarvoor. Er liggen 1.955 coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen, van wie 370 patiënten intensieve verzorging nodig hebben.

De teller van het aantal coronadoden staat nu op 20.078, veertig meer dan gisterochtend. Het gemiddelde aantal nieuwe overlijdens per dag neemt verder af: in de periode van 1 tot en met 7 januari stierven in België dagelijks gemiddeld 53 mensen door het virus, 23,5 procent minder dan in de laatste week van 2020.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.