Moskou gaat komende maanden massaal vaccineren tegen corona

In de Russische hoofdstad Moskou gaan de komende maanden massale vaccinaties tegen het coronavirus van start. Die starten tussen december en januari, schreef burgemeester Sergei Sobyanin  op zijn blog. Volgende maand zouden de eerste grote leveringen van het eerste Russische vaccin aankomen. "Dat wordt de uiteindelijke overwinning op de pandemie", zei Sobyanin. Het Russische vaccin, Spoetnik V, werd al in augustus vrijgegeven.

Er was veel internationale kritiek op het vaccin omdat de goedkeuring werd gegeven vóór de voltooiing van belangrijke tests. Er lopen momenteel grootschalige fase III-onderzoeken. Een tweede vaccin dat in Rusland is ontwikkeld, werd recent geregistreerd.

In Rusland stijgt het aantal nieuwe besmettingen al weken erg snel. Volgens officiële statistieken werden maandag 15.982 gevallen gemeld - meer dan ooit tevoren. Het land telt inmiddels meer dan 1,3 miljoen geregistreerde besmettingen. De meeste zieken werden geteld in Moskou. Volgens officiële cijfers stierven in het hele land al meer dan 24.000 mensen.

Om verdere besmettingen te voorkomen, moeten middelbare scholieren in Moskou vanaf maandag opnieuw thuisblijven. Een deel van de werknemers in bedrijven moet ook telewerken. De burgemeester van Moskou schreef dat een avondklok en sluiting van winkels zoals in het voorjaar voorlopig niet zijn gepland. "De optimale strategie is om een middenweg te vinden."

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.