Aantal dagelijkse ziekenhuisopnames daalt verder

Het aantal dagelijkse hospitalisaties als gevolg van een coronabesmetting is de afgelopen week met 16 procent afgenomen. Het aantal besmettingen blijft stabiel. Dat blijkt uit cijfers van Sciensano.

Tussen 6 en 12 september werden er dagelijks 1.956 nieuwe besmettingen met COVID-19 vastgesteld. Daarmee blijven besmettingscijfers stabiel in vergelijking met een week eerder. In totaal raakten in ons land al ruim 1,2 miljoen mensen besmet met het virus. 

In diezelfde periode werden er dagelijks gemiddeld 42.700 testen afgenomen, 6 procent meer dan de week voordien. De positiviteitsratio bedraagt 5,1 procent en het reproductiegetal bevindt zich op 0,92. 

Het aantal ziekenhuisopnames is tussen 9 en 15 september gedaald met 16 procent. Dagelijks worden er nog zowat 58,7 coronapatiënten in het ziekenhuis opgenomen. Op dit moment liggen er nog 683 coronapatiënten in het ziekenhuis, van wie er 214 intensieve verzorging nodig hebben.

Tussen 6 en 12 september stierven er dagelijks gemiddeld 7 mensen aan de gevolgen van COVID-19, een stijging met 4 procent. In totaal overleden in ons land, sinds de start van de pandemie, al ruim 25.500 mensen. 

Intussen heeft ook 86 procent van de volwassen bevolking minstens een eerste prik gehad van een COVID-vaccin, 84 procent is volledig gevaccineerd.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.