Minder dan 500 dagelijkse besmettingen

Het aantal bevestigde coronabesmettingen neemt verder af en is onder de kaap van de 500 per dag uitgekomen. Tussen 11 en 17 juni werden gemiddeld 499 coronagevallen per dag vastgesteld, wat 44 procent minder is dan een week eerder. Dat blijkt vandaag omstreeks 05.00 uur uit de voorlopige cijfers van Sciensano.

Er werden in de week van 14 tot en met 20 juni gemiddeld nog 33 coronapatiënten per dag in het ziekenhuis opgenomen. Dat is 32 procent minder dan een week eerder. 

Momenteel liggen nog 459 mensen met COVID-19 in het ziekenhuis (-35 procent), van wie er 204 intensieve zorg nodig hebben (-26 procent).

Tussen 11 en 17 juni werden gemiddeld 6,1 COVID-overlijdens per dag geteld, zo blijkt nog uit de gegevens van Sciensano. Op weekbasis is dat een daling met 28 procent.

Sinds het begin van de pandemie zijn in België al 1,1 miljoen coronabesmettingen geteld. Intussen hebben ook al 6,3 miljoen mensen minstens één dosis van een coronavaccin gekregen. Dat komt overeen met 68 procent van alle volwassenen.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.