Minder dan 200 coronapatiënten op intensieve zorg

Er liggen op dit moment minder dan 200 COVID-19-patiënten op de afdelingen intensieve zorg van de Belgische ziekenhuizen. Alle andere cijfers blijven snel dalen. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van Sciensano.

Tussen 15 en 22 juni werden dagelijks gemiddeld 28,7 patiënten opgenomen in het ziekenhuis, dat is een daling van 36 procent op weekbasis. Er liggen nog 450 coronapatiënten in het ziekenhuis, van wie 184 intensieve zorg nodig hebben. Gedurende de hele pandemie werden iets meer dan 75.000 mensen opgenomen in het ziekenhuis.

In week van 14 tot en met 20 juni werden elke dag gemiddeld 433 nieuwe gevallen geregistreerd. Dat is een daling met maar liefst 44 procent ten opzichte van een week eerder. De positiviteitsratio bedraagt nog 1,5 procent. 

In diezelfde periode vielen per dag gemiddeld 6 overlijdens te bertreuren. Dat is een daling op weekbasis met 19 procent, maar dat betekent weinig bij zulke lage cijfers.

Bijna 70 procent (69,4) van de volwassen kreeg een eerste prikje met een coronavaccin. Het gaat om meer dan 6,4 miljoen Belgen. Ongeveer 3,55 miljoen landgenoten zijn volledig gevaccineerd. Dat is 38,6 procent van de volwassen bevolking. In de week van 14 tot en met 20 juni zijn elke dag gemiddeld bijna 95.000 prikjes gezet.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.