Ministerraad maakt beloofde middelen voor zorgpersoneel vrij

De ministerraad heeft vrijdag de beloofde bijkomende middelen voor het zorgpersoneel toegewezen. Het gaat om 35,4 miljoen euro voor het opleiden van bijkomende verpleeg- en zorgkundigen en 17,4 miljoen euro voor bijkomende tewerkstelling in de thuisverpleging.

Het besluit van minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) geeft uitvoering aan een wet die de Kamer heeft goedgekeurd om een zorgpersoneelfonds op te richten. De uitgaven die ten laste van het fonds kunnen worden gemaakt, dienen om het aantal verpleeg- en zorgkundigen aan het bed van de patiënt te verhogen, hun arbeidsomstandigheden te verbeteren, meer mensen op te leiden tot verpleeg- of zorgkundige en deze beroepen bijgevolg attractiever te maken.

Het bewuste besluit werd vrijdag op een elektronische ministerraad goedgekeurd, mogelijk de laatste onder leiding van premier Sophie Wilmès.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.