Melbourne opnieuw voor zes weken in lockdown

De Australische stad Melbourne gaat opnieuw voor zes weken in lockdown. Dat heeft de premier van de deelstaat Victoria, Daniel Andrews, aangekondigd. De maatregel werd genomen nadat er in de stad een recordaantal van 191 nieuwe besmettingen met het coronavirus werd vastgesteld. "Het is duidelijk dat we aan de vooravond staan van een tweede golf - en we kunnen niet toestaan dat dit virus onze gemeenschappen uit elkaar rukt", aldus de premier.

"Dit zijn onhoudbare cijfers (...). Het is simpelweg onmogelijk om aan dit ritme voldoende personeel in te zetten voor contactopsporing en genoeg middelen te voorzien (...) zonder noemenswaardige maatregelen te treffen", verklaarde Andrews. "Als we deze stap niet nemen, dan zal het niet blijven bij enkele honderden gevallen p er dag, het zal veel meer zijn en het zal helemaal uit de hand lopen", vervolgde hij.

De lockdown wordt van kracht om middernacht woensdag plaatselijke tijd. Vanaf dan moeten onder andere handelszaken zoals restaurants en cafés, bioscopen, schoonheidssalons maar ook sportzalen, zwembaden, speeltuinen en kampeerterreinen opnieuw de deuren sluiten. Voor de tweede keer sinds de pandemie zullen de meer dan vijf miljoen inwoners ook enkel hun woningen mogen verlaten om inkopen te gaan doen, te gaan werken of studeren, te sporten of om zorgredenen.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.