Meer dan 17.000 nieuwe bomen voor "coronahelden"

Er zullen ruim 17.700 nieuwe bomen aangeplant worden ter ere van "de helden van de coronacrisis" in de zorgsector. Dat meldt natuurorganisatie BOS+ . In totaal komt er zo 9,75 hectare nieuw bos bij, de oppervlakte van meer dan 15 voetbalvelden.

Doel van de initiatiefnemers was om met een 'Heldenbos' een monument op te richten als blijvende herinnering aan de inspanningen van de zorgsector tijdens de coronacrisis. "Wat begon als een bescheiden idee om wat boompjes te planten is uitgegroeid tot een grote bebossingsactie in elke provincie", zeggen Kristof Malfait en Ignace Bogaert, bezielers van de Heldenbos-campagne en burgerinitiatief Bedanktmerci, in een persbericht.

Aanvankelijk zou er slechts één Heldenbos komen, maar door het grote succes moesten de initiatiefnemers op zoek naar andere locaties. Zo plant zorgorganisatie i-mens voor elke medewerker en vrijwilliger een boom, als dankbetuiging voor hun bijdrage aan de thuiszorg. Resultaat zijn vijf Heldenbossen in vijf provincies: in Moerbeke (Oost-Vlaanderen), Poperinge (West-Vlaanderen), Halle (Vlaams-Brabant), Houthalen-Helchteren (Limburg) en Aartselaar (Antwerpen). Ook Zulte krijgt later nog een Heldenbos.

Het idee voor het Heldenbos komt van burgerinitiatief Bedanktmerci, communicatiebureau Bigtrees, websitebouwer Statik, mediabureau Mediabrands, PR-bureau Bepublic en wordt gerealiseerd door BOS+. Wie het Heldenbos wil laten groeien kan nog steeds, via de website www.heldenbos.be, een boom planten voor zijn of haar persoonlijke held.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.