#Medbikini: vrouwelijke artsen in bikini als protest tegen seksistische studie

Een studie die vorige week werd gepubliceerd in de "Journal of Vascular Surgery" heeft wereldwijd verontwaardigde reacties uitgelokt. De studie, die de "prevalentie van onprofessionele inhoud op de sociale netwerken van jonge vasculaire chirurgen" analyseerde, was gericht op de recente publicatie van een foto van Dr. Candice Myhre. Zij werd bekritiseerd omdat ze een zwemmer had gered in bikini op een strand in Kalaheo, Hawaï.

In het artikel wordt het "onprofessionele" gedrag aan de kaak gesteld van artsen die foto's plaatsen op sociale netwerken waarin ze ongepaste kleding dragen zoals bikini's, of foto's van artsen die een drankje in de hand hebben. 

Als gevolg van de golf van verontwaardiging die door de artsengemeenschap ging lanceerde Dr. Candice Myhre de hashtag #MedBikini waarbij ze beweert dat ze haar beroep in elke outfit kan uitoefenen.

In enkele uren tijd veroverde de hashtag #MedBikini de sociale media en inspireerde hij andere vrouwelijke artsen die een foto van henzelf in bikini met een blouse publiceerden om het seksisme aan te klagen.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.