Anti-vaxxers protesteren bij Pfizer in Brussel tegen gebruik Covid Safe Ticket

Een duizendtal aanhangers van de anti-vaxbeweging hebben zaterdag aan de zetel van Pfizer op de Pleinlaan in Elsene geprotesteerd tegen het gebruik van het Covid Safe Ticket (CST) en een verplichte vaccinatie. Het protest werd georganiseerd op initiatief van David Bouillon, anti-vaxxer en arts uit het Waalse Bergen.

De betogers kwamen bij Pfizer, producent van een van de coronavaccins, pleiten voor hun vrijheid. Ze maakten duidelijk dat zij niet gedwongen willen worden om een prik te krijgen. Tijdens de actie klaagden ze ook de druk aan die scholen, bedrijven, dokters en de overheid legt op mensen die zich niet willen laten vaccineren. 

Het hoofdpunt op de protestagenda was weliswaar het gebruik en de verplichting van het CST. De betogers vinden het een inperking van de vrijheden en een mechanisme om het volk te controleren. "Zo weet de overheid waar je bent en op welk tijdstip je ergens binnen gaat", klonk het.

Voor het gebouw van Pfizer, waar de hashtag #Sciencewillwin op de gevel prijkt, maakten de honderden protestvoerders met verschillende pamfletborden duidelijk wat ze van de vaccinatie en de huidige coronamaatregelen vinden. "Pas van de angst", "Raak niet aan mijn vrijheid", "IQ? Ja! QR? Neen!", "Prik me niet", "Uw nieuwe normaal verstikt me" of "U bent gehypnotiseerd door de angst"

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.