Lijst met vaccinatiecentra in Vlaams-Brabant krijgt stilaan meer vorm

De locaties van de vaccinatiecentra in Vlaanderen raken stilaan meer bekend. Voor Vlaams-Brabant komen de grootste centra in de Brabanthal in Leuven en de stadsfeestzaal van Aarschot.

Zoals al langer geweten, komen er per eerstelijnszone in Vlaanderen één of twee centra. Vlaams-Brabant telt elf eerstelijnszones, wat dus neerkomt op een maximum van 22 centra.

Voor eerstelijnszone Leuven wordt de evenementenzaal de Brabanthal gebruikt. Op informatie over een eventuele tweede locatie is het nog wachten.

De eerstelijnszone Zuid-Oost Hageland, waartoe Tienen, Hoegaarden, Glabbeek, Kortenaken, Landen, Linter, Zoutleeuw, Geetbets en Boutersem behoren, heeft bevestigd dat het een centrum zal inrichten in de Rijksadministratief Centrum van Tienen. Er is een ruimte van 6.000 m², verdeeld over twee verdiepingen. Over een tweede locatie wordt in de komende dagen nog extra informatie verwacht.

Zone Demerland, met onder meer steden Aarschot en Diest, heeft gekozen voor de stadsfeestzaal van Aarschot. In Diest komt er een tweede vaccinatiecentrum in Den Amer, een zaal in het cultureel centrum van de stad. Die laatste plek moet nog een finale bevestiging krijgen, maar omdat er geen enkele andere locatie voorgedragen werd in Demerland, verwacht de zone geen enkel bezwaar.

Inwoners van Vilvoorde, Machelen, Kampenhout, Zemst en Steenokkerzeel verenigd in de eerstelijnszone BraViO, kunnen voor hun coronavaccin terecht in de Veilingsite van Kampenhout, en Het Bolwerk, het cultureel centrum van Vilvoorde. Er wordt nog bekeken of de inwoners van Haacht en Boortmeerbeek, die tot een andere zone behoren, ook terecht zouden kunnen in Kampenhout.

Ook in regio Grimbergen is gekozen om twee centra op te richten. Het ene zal geïnstalleerd worden in de JDK Hall in Londerzeel, het andere in Complex Zijp in Wemmel. Bij de eerstelijnszone regio Grimbergen horen, naast Grimbergen zelf, Wemmel, Meise, Kapelle-op-den-Bos en Londerzeel.

In zone Amalo, met gemeenten Affligem, Merchtem, Asse, Liedekerke en Opwijk, kunnen inwoners al zeker terecht in de evenementenhal Bellekouter in Affligem. Voor een tweede locatie gaat het nog tussen plekken in Asse of Merchtem.

Ook de inwoners van Boortmeerbeek, Haacht en Keerbergen, die eigenlijk tot eerstelijnszone Leuven Noord behoren, kunnen terecht in het vaccinatiecentrum in Kampenhout. Sportoase De Toren in Rotselaar wordt ingericht voor de resterende gemeenten van zone Leuven Noord, namelijk Rotselaar, Tremelo en Holsbeek.

Voor eerstelijnszone Leuven Zuid komt één van de vaccinatiecentra in gemeenschapscentrum Colomba in Kortenberg. Daar kunnen de inwoners van Kortenberg, Herent en Bertem terecht. Een tweede centrum wordt ingericht voor de inwoners van Huldenberg, Oud-Heverlee, Bierbeek en Lubbeek, maar waar dat zal komen is nog niet duidelijk.

Ook eerstelijnszone Zennevallei krijgt twee vaccinatiecentra. De inwoners van Halle, Sint-Pieters-Leeuw en Pepingen zullen hun spuitje krijgen in sportcomplex De Bres in Halle. De inwoners van Beersel, Linkebeek, Drogenbos en Sint-Genesius-Rode kunnen terecht in evenementenhal DOC in Alsemberg, deelgemeente van Beersel.

In Vlaams-Brabant hebben tot nu toe enkel de zones Druivenstreek en Pajottenland nog geen enkele locatie afgeklopt.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.