Lijst illegale goksites geactualiseerd

Zopas maakte de Kansspelcommissie een geactualiseerde versie bekend van de lijst illegale goksites. Een mededeling daarover verscheen in Het Staatsblad.

De wet 7 mei 1999 op de kansspelen, de weddenschappen, de kansspelinrichtingen en de bescherming van de spelers, houdt in dat een lijst wordt gepubliceerd van verboden goksites. 

De wet definieerde destijds een kansspel als volgt: "Elk spel, waarbij een ingebrachte inzet van om het even welke aard, hetzij het verlies van deze inzet door minstens één der spelers, hetzij een winst van om het even welke aard voor minstens één der spelers, of inrichters van het spel tot gevolg heeft en waarbij het toeval een zelfs bijkomstig element is in het spelverloop, de aanduiding van de winnaar of de bepaling van de winstgrootte".

Volgens deze definitie zijn er dus drie elementen nodig om een spel als een kansspel te kunnen beschouwen: de inzet, de winst of het verlies en, ten slotte, het toeval. De definitie van kansspelen dekt dus een ruime lading.

In België geldt een verbod op kansspelen, behalve wanneer uitdrukkelijk toegestaan. personen met een probleem van gokverslaving. Dit toegangsverbod kan op verzoek van elke belanghebbende worden uitgesproken door de commissie. Het verzoek omvat de motieven en wordt ingediend bij de commissie. De commissie neemt haar beslissing na de betrokken speler uitgenodigd te hebben zijn verweermiddelen naar voor te brengen;

Op 12 oktober keurde de Kansspelcommissie een aangepaste lijst goed van verboden kansspelen en die is nu consulteerbaar op de website van die Kansspelcommissie.

Gokverslaafden kunnen voor zichzelf een formulier aanvragen tot verbod op toegang tot casino’s, speelautomatenhallen en wedkantoren (online en offline). 

SOS Gokken: 0800 35 777

https://www.gokhulp.be/

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.