Lichte daling ziekenhuisopnames, forse stijging sterfte covid-19

In de week van 2 tot en met 8 april werden elke dag gemiddeld 253,3 mensen met covid-19 opgenomen in het ziekenhuis. Dat is een lichte daling (-3 procent) in vergelijking met een week geleden. Dat blijkt vanmorgen uit de voorlopige cijfers van Sciensano.

De daling van het aantal opnames vertaalt zich nog niet in een afname van het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen. Momenteel liggen nog altijd 3.128 mensen met covid in het ziekenhuis (+6 procent), van wie er 911 op de afdeling intensieve zorg liggen (+15 procent).

Intussen neemt het aantal overlijdens ook fors toe. Tussen 30 maart en 5 april werden gemiddeld 39,4 coronadoden per dag geteld. Dat is een stijging met maar liefst 47,6 procent in vergelijking met een week eerder. In totaal zijn in België nu al 23.348 mensen om het leven gekomen na een coronabesmetting.

In diezelfde week werden dagelijks ook gemiddeld 3.592 nieuwe coronabesmettingen geteld, wat een daling is met 25 procent op weekbasis. Maar ook het aantal afgenomen tests is gedaald. De positiviteitsratio is zelfs licht gestegen naar 8,1 procent.

Tot slot blijkt uit de gegevens nog dat 1,6 miljoen Belgen minstens één dosis van een coronavaccin hebben gekregen.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.