Integratie speekseltests niet voor komende weken (Vandenbroucke)

De integratie van de speekseltests in de nationale teststrategie zal niet voor komende weken zijn. Dat heeft minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) maandag verklaard aan de RTBF.

De ministers van Gezondheid en Welzijn hebben maandag vergaderd over de aanpassing van onze teststrategie in de strijd tegen het coronavirus. Er is immers een te grote toevloed bij de testcentra en de laboratoria kunnen het tempo niet aan, wat dan weer tot lange termijnen bij de bekendmaking van de testresultaten leidt.

Over de integratie van de speekseltests werd maandag niet beslist, aldus minister Vandenbroucke. Die tests gaan sneller, maar zouden minder precies zijn. "Het is absoluut geen evidente beslissing. Je moet eerst zeker zijn over de geldigheid van de test. En dan rijst de vraag waar je ze gaat gebruiken. Er is een aaneenschakeling van complexe beslissingen en dat gaat enkele weken in beslag nemen."

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.