Eerste vaccins van Moderna in ons land aangekomen

De eerste vaccins van Moderna zijn maandag geleverd aan ons land. Ze liggen opgeslagen in een centrale hub. Dat meldt het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG) maandag aan Belga. Over het precieze aantal dosissen of de locatie van de centrale hub wordt op dit moment niet gecommuniceerd, laat het agentschap nog weten.

Het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) en de Europese Commissie oordeelden afgelopen woensdag positief over het coronavaccin van Moderna. Het is, naast dat van Pfizer/BioNTech, het tweede coronavaccin dat in Europa kan worden ingezet tegen het virus. Europa heeft bij de Amerikaanse fabrikant 160 miljoen dosissen besteld die onder de 27 lidstaten zullen worden verdeeld. Ons land tekende in op 2 miljoen doses, een stuk minder dan het aantal be stelde vaccins van Pfizer/BioNTech.

De eerste leveringen van Moderna aan de EU zijn vandaag/maandag van start gegaan. Naast België ontvangen onder meer ook Nederland, Frankrijk en Duitsland hun eerste dosissen.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.