Onduidelijkheid over code oranje: "Huisartsen kunnen zo niet verder werken" (Domus Medica)

Domus Medica vraagt dat iemand het roer in handen neemt om ons land door een mogelijke tweede coronagolf te leiden. Dat doet de huisartsenvereniging na de onduidelijkheid over wat reizigers moeten doen als ze terugkomen uit een regio met code oranje.

Maandag stond op de website diplomatie.belgium.be van de FOD Buitenlandse Zaken dat reizigers uit oranje zones extra waakzaam moeten zijn op het verschijnen van symptomen. Dinsdag/vandaag is dat veranderd. Nu staat er dat reizigers uit een oranje zone worden gevraagd een test en een quarantaine te ondergaan. Er wordt gerekend op de burgerzin van de reizigers om bij terugkeer naar de huisarts te gaan voor een test.

Die huisartsen zijn niet tevreden met de onduidelijkheid over het advies. Voor Domus Medica geldt de code oranje niet. "Ofwel moeten alle burgers die terugkomen uit een bepaald gebied, een coronatest krijgen en veertien dagen in quarantaine gaan, ofwel niemand", klinkt het in een persbericht.

"Alle pedalen zijn kwijt", luidt het. "Heeft er iemand eigenlijk nog een idee wat men aan het doen is? (...) Huisartsen kunnen zo niet verder werken. Wil er eindelijk iemand het roer in handen nemen en ons tenminste door de tweede golf proberen te leiden? "

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.