Aantal besmettingen en ziekenhuisopnames blijven dalen, aantal overlijdens stijgt licht

Het aantal coronabesmettingen en het aantal ziekenhuisopnames blijven dalen. Tussen 25 april en 1 mei zijn dagelijks gemiddeld 192,9 coronapatiënten opgenomen. Dat is 18 procent minder dan in de voorgaande periode, zo blijkt zondagochtend uit voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Het aantal overlijdens stijgt opnieuw licht.

In totaal liggen momenteel 2.593 patiënten (-9 pct) in de Belgische ziekenhuizen. De dalende trend zet zich ook door op de afdelingen intensieve zorg: daar liggen nog 824 (-7 pct) mensen met COVID-19.

Ook het aantal besmettingen daalt. Tussen 22 en 28 april hebben elke dag gemiddeld 3.121 mensen positief getest op COVID-19. Dat is een daling van 14 procent. Er werden dagelijks ongeveer 45.400 tests uitgevoerd, een stijging van 8 procent tegenover de voorgaande periode. De positiviteitsratio blijft intussen voorzichtig verder dalen, nu tot 7,9 procent.

Het aantal overlijdens neemt wel licht toe met gemiddeld 39,6 overlijdens per dag (+1,5 pct).

Het reproductiecijfer bedraagt nu 0,89, wat betekent dat de epidemie aan kracht afneemt.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.