Marc Van Ranst krijgt politiebescherming

De viroloog Marc Van Ranst krijgt al even politiebescherming. Volgens de lokale politie hadden extreemrechtse sympathisanten "tastbare plannen om schade aan te richten", zo schrijft De Morgen op basis van een interview van Techmag en het nieuws wordt bevestigd aan Belga.

De lokale politie Mechelen-Willebroek was op de hoogte van de dreigementen uit extreemrechtse hoek, waardoor nu al enkele weken elk uur een politieauto rond zijn woning in Willebroek rijdt. Volgens Van Ranst heeft de lokale politie die informatie doorgekregen van hogerop.

Er werd voorgesteld om een politiewagen op zijn oprit te plaatsen, maar dat zag de viroloog niet zitten. Van Ranst heeft aldus een noodnummer van de politie gekregen en een patrouillewagen rijdt er elk uur langs.

De viroloog krijgt naar eigen zeggen elke dag berichtjes via mail of Twitter die gaan van "beledigingen tot en met bedreigingen". "Ik ben blij dat er aandacht aan wordt besteed, de politie zal nu wel doen wat moet", klinkt het.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

 • Ludo DE ROO

  16 juli 2020

  wat is er in godsnaam bij extreem rechts in het verkeerde keelgat geschoten ?
  Op welke manier dan ook kan "onze gids " in deze bizarre corona tijden op de lange tenen van extreem rechts getrapt hebben. Ik begrijp er niets meer van ... of heb ik toch iets gemist?
  L. De Roo

 • Luc D'HOOGHE

  16 juli 2020

  Erg en " niet kunnen" voor iemand die de laatste maanden zich 160 % heeft ingezet voor de gezondheid van ieder, zichzelf wegcijferend en zonder eigenbelang . Onbegrijpelijk dat rechts extremisten hier op reageren . In welke asociale wereld leven we ? Professor 100% steun van twee collega's op de eerste lijn. Drs Luc en Greta D'Hooghe-Bolle