Verpleegkundigen betogen op 20 juni in Brussel

Union4U, de Belgische Autonome Vakbond van de Beoefenaars van de Verpleegkunde, roept verpleegkundigen op om op zondag 20 juni te gaan betogen in Brussel. "Het zorgpersoneel moet eindelijk ernstig genomen worden en gehoord worden", klinkt het. Tegelijk vraagt de vakbond om die dag opnieuw een wit laken uit het raam te hangen als teken van solidariteit.

"Vele weken lang begreep de bevolking onze nood en betuigde ze haar steun aan het zorgpersoneel door elke avond aan hun raam of voor hun deur te applaudisseren. Ook vandaag doen we een beroep op de solidariteit van de gemeenschap, want het applaus viel in dovenmansoren bij de politici", aldus Union4U in een persbericht.

Daarom vraagt de vakbond om op zondag 20 juni een wit laken uit het raam te hangen om steun te betuigen aan het zorgpersoneel. Tegelijk zal het verplegend personeel betogen in Brussel. 

"Het is absoluut noodzakelijk om duidelijk te maken hoe belangrijk de herwaardering van het vak is", klinkt het verder bij Union4U. "Door ervoor te zorgen dat de mensen die er werken en het beste van zichzelf geven kunnen beschikken over de vereiste menselijke en financiële middelen die een goede werking mogelijk maken. Het zorgpersoneel moet eindelijk ernstig genomen worden en gehoord worden".

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.