Gemiddeld aantal nieuwe besmettingen per dag op week tijd verdubbeld naar 448 (Sciensano)

n de week van 22 tot 28 juli zijn gemiddeld 448,1 mensen per dag besmet geraakt met het coronavirus. Dat blijkt zaterdagmorgen uit de gegevens van Sciensano. Op een week tijd is het aantal bijkomende besmettingen verdubbeld (+104 procent).

De toename is te zien in bijna alle provincies, en dan vooral in de provincie Antwerpen, blijkt uit het dagelijkse Sciensano-rapport. Er komen nieuwe besmettingen bij in alle leeftijdsgroepen, maar de meeste komen voor in de groep van 20-59 jaar.

De voorbije week werden gemiddeld ook 22 mensen per dag met COVID-19 opgenomen in het ziekenhuis. Dat is in vergelijking met vorige week eveneens een forse stijging, met 21 procent.

Het aantal overlijdens blijft voorlopig stabiel op gemiddeld 2,7 per dag.

"De situatie is zorgwekkend, maar we kunnen het tij nog keren", aldus Sciensano in het dagrapport. Het instituut vraagt ook om niet te zoeken naar achterpoortjes om de strengere coronaregels te omzeilen. "Het zal nog weken duren vooraleer het effect van de nieuwe maatregelen op het aantal nieuwe infecties zichtbaar zal zijn. Tot dan zal het aantal gevallen blijven stijgen", klinkt het.

In totaal zijn in België al 68.751 mensen besmet geraakt met het coronavirus. Dat zijn er 745 meer dan het aantal dat vrijdag werd gemeld. Er zijn 9.841 mensen overleden aan COVID-19, één meer dan vrijdag was aangegeven.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.