Gemiddeld bijna 350 nieuwe gevallen van het coronavirus per dag

Van 20 tot en met 26 juli bedroeg het gemiddelde aantal nieuwe besmettingen per dag 347,1, of een stijging met 77 procent in vergelijking met de week daarvoor. Het aantal besmettingen blijft dus stijgen meldt Sciensano, net als de ziekenhuisopnames.

Het gezondheidsinstituut waarschuwt dat het effect van de nieuwe maatregelen nog enkele weken op zich zal laten wachten. Tot dan zal het aantal nieuwe besmettingen blijven stijgen. De nieuwe gevallen situeren zich in alle leeftijdsgroepen, maar de meeste komen voor in de groep van 20- tot 59-jarigen.

Ook het aantal besmettingen per 100.000 inwoners blijft logischerwijs verder stijgen, naar 33,1 gevallen. Dinsdag waren dat nog 31,7 gevallen per 100.000 inwoners. In ons land zijn nu 67.335 besmettingen vastgesteld, of maar liefst 673 meer dan het totaal dat woensdag werd gemeld.

Samen met de besmettingen stijgt ook het gemiddelde aantal ziekenhuisopnames. Van 23 tot 29 juli waren dat er gemiddeld 25 per dag, een stijging van 84 procent in vergelijking met de periode van 16 tot 22 juli. Woensdag/gisteren waren er 263 ziekenhuisbedden ingenomen en lagen 47 mensen op intensieve zorg.

Het aantal overlijdens blijft intussen nog altijd dalen. De gegevens van 20 tot en met 26 juli melden gemiddeld 2,3 overlijdens per dag. De daling met 16 procent is echter minder uitgesproken dan ze de voorbije dagen was. In totaal eiste het virus in ons land al 9.836 mensenlevens.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.