Vandenbroucke verwacht dat CST nog lang belangrijk instrument zal blijven

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) gaat ervan uit dat het covid safe ticket (CST) nog lang een heel belangrijk instrument zal blijven in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus. Dat heeft hij vrijdag benadrukt in Terzake op Canvas.

Het Overlegcomité kwam vrijdag overeen dat je vanaf 1 maart bij het tonen van het CST, enkel nog groen licht zal krijgen indien je je boosterprik van het coronavaccin hebt gekregen. Er geldt enkel een uitzondering indien het basisvaccin minder dan vijf maanden voordien werd toegediend. Ook het herstelbewijs voor wie ooit besmet is geweest met COVID, zal vanaf 1 maart nog maar vijf maanden van kracht blijven.

Op de persconferentie na afloop van het Overlegcomité benadrukte premier Alexander De Croo dat het CST een belangrijk instrument is, maar dat het er absoluut niet voor de eeuwigheid is. Indien zich na de omikrongolf een stabilisering voordoet van de besmettingen en van de situatie in de ziekenhuizen, zal het gebruik van het CST tegen het licht worden gehouden. "We zullen het geen dag te lang gebruiken", aldus de premier. Eerder deze week had ook N-VA er voor gepleit het CST na de omikrongolf af te voeren, behalve dan voor internationale reizen.

Vicepremier Vandenbroucke lijkt alvast niet zo overtuigd dat het CST snel zal verdwijnen. "Het CST blijft een heel belangrijk instrument. Als u het mij vraagt zal het nog lang een heel belangrijk instrument blijven", zei hij op Terzake.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.