Barometer geldt in principe tot eind juni, zegt Vandenbroucke

De coronabarometer die vrijdag groen licht kreeg zal in principe tot eind juni gelden, al kan hij ook vroeger worden ingetrokken in functie van evaluaties die intussen plaatsvinden. Dat heeft minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) verklaard in de Kamer.

Het Overlegcomité raakte het vorige week eens over de coronabarometer. Die moet meer transparantie en een grotere voorspelbaarheid mogelijk maken in het beheer van de crisis. De tool treedt vrijdag in voege, maar intussen rijzen al vragen over wanneer hij afloopt. 

"Het Overlegcomité heeft gezegd dat de barometer het moet toelaten tot eind juni te gaan", antwoordde de minister tijdens een minidebat in de bevoegde Kamercommissie. Hij zou vroeger kunnen worden ingetrokken, maar dat is afhankelijk van evaluaties door het Overlegcomité. Vandenbroucke benadrukte dat de barometer dient voor de strijd tegen het coronavirus en niet voor eender welk virus.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.