Wallonië en Brussel houden vaccinatieritme in woonzorgcentra aan

De leveringsproblemen bij coronavaccinproducent Pfizer hebben op korte termijn geen impact op de vaccinatieplanning in de woonzorgcentra in Wallonië en Brussel, zeggen de Waalse en Brusselse regering. In de Waalse ziekenhuizen is er wel sprake van een vertraging van de vaccinatie van het zorgpersoneel, in de Brusselse ziekenhuizen wordt die campagne tijdelijk opgeschort in afwachting van meer duidelijkheid over de leveringen.

Dat Pfizer de komende weken minder vaccins levert dan voorzien heeft op dit moment geen gevolgen voor de vaccinatiecampagne in de woonzorgcentra in Wallonië en de regio Brussel-Hoofdstad. De planning blijft dezelfde, laten de Waalse en Brusselse regering weten.

In de Waalse ziekenhuizen wordt de vaccinatiecampagne wel tijdelijk op een lager pitje gezet, zegt het kabinet van Waals minister van Gezondheid Christie Morreale. In de instellingen voor personen met een handicap begint de vaccinatie volgende week, zoals voorzien, maar wel aan een trager ritme dan aanvankelijk gedacht.

In Brussel wordt de vaccinatieplanning deze week niet aangepast. In de ziekenhuizen wordt ze volgende week wel opgeschort, in afwachting van meer duidelijkheid over de leveringen van het Pfizer-vaccin.

Het Vlaamse Agentschap Zorg en Gezondheid kreeg dinsdag/gisteren van het federaal geneesmiddelenagentschap FAGG te horen dat Pfizer volgende week minder vaccins zal kunnen leveren dan voorzien. Hoeveel dosissen er precies verwacht worden, is nog niet duidelijk, maar de voorziene vaccinatieplanning moet wel herbekeken worden om de vaccinatie in de woonzorgcentra te garanderen. Dat betekent dat de vaccinatie van het zorgpersoneel in ziekenhuizen moet worden uitgesteld, wellicht met een tweetal weken.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.