Brusselse Kliniek Sint-Jan opent in lente van 2022 nieuwe polikliniek

De Kliniek Sint-Jan wil in de lente van 2022 op zijn site Kruidtuin in het centrum van Brussel een nieuwe polikliniek openen. Tegen 2024 heeft het ziekenhuis de ambitie om de referentie te worden op vlak van patiëntenervaring en moderne kwalitatieve zorg.

De opening van de polikliniek is onderdeel van het strategische investeringsprogramma SJ2024 van het ziekenhuis. De eerste zichtbare vernieuwing is de komst van de bouw van een gloednieuwe polikliniek aan de Kruidtuin. Vanaf de lente van 2022 kunnen daar meer dan 2.000 consultaties per dag plaatsvinden. Bedoeling is de polikliniek zo toegankelijk mogelijk te maken voor de bewoners, pendelaars en bezoekers van de stad Brussel. In het gebouw komt ook een nieuw restaurant voor patiënten, bezoekers en de medewerkers van de kliniek .

"De pandemie heeft een aantal van onze projecten versneld. We zetten het afgelopen jaar meer dan ooit in op onze teams, op de professionalisering van onze processen en op technologische vernieuwing - zowel medisch als op vlak van IT. Al deze initiatieven komen de patiënten ten goede", zegt Hadewig De Corte, CEO van Kliniek Sint-Jan.

De investeringen en renovaties worden de komende drie jaar verdergezet binnen alle zorgeenheden op de drie sites van de Kliniek Sint-Jan. De werking van de dienst Radiologie wordt geoptimaliseerd, er komt een nieuwe geriatrische dienst aan de Kruidtuin. Nog op de site Kruidtuin wordt de zorg voor moeders, baby's en kinderen samengebracht op één verdieping. Zo komt er een nieuw verloskwartier, een vernieuwde neonatologie en wordt de materniteit uitgebreid.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.