Aantal ziekenhuisopnames blijft stijgen

Het aantal ziekenhuisopnames gerelateerd aan COVID-19 blijft stijgen. Tussen 28 maart en 3 april waren dat er dagelijks gemiddeld 268,7, een stijging met 13 procent. Het aantal coronapatiënten in Belgische ziekenhuizen daalde wel opnieuw onder de 3.000, zo blijkt uit de jongste cijfers van Sciensano.

Zaterdag lagen 2.913 coronapatiënten in een ziekenhuis, 822 daarvan op intensieve zorgen. Vrijdag waren dat er nog 3.025.

Tussen 25 en 31 maart werden dagelijks gemiddeld 4.577 nieuwe besmettingen vastgesteld, een daling met een procent. SInds de start van de pandemie werden in ons land 897.474 vastgesteld.

Het aantal mensen dat in ons land stierf aan de gevolgen van COVID-19 bedraagt momenteel 23.130. Gemiddeld stierven tussen 25 en 31 maart elke dag 28 mensen aan het virus.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

 • Marc DE MEULEMEESTER

  05 april 2021

  Waar is dat feestje : hier is dat feestje !
  Ik mis een reactie van dat mediageil beestje Dalle van Halle :
  als Mia Doornaert het aandurft om in de Afspraak luidkeels te zeggen wat iedereen denkt nl dat de Algemene Kennis van " de" Jeugd erop achteruit gaat , is ons CDNV snotneus en haantje de voorste er als de kippen bij om haar eens op haar plaats te zetten !
  Hij is wel voorvechter van de vrije meningsuiting door de 3 geile voortrekkers van Tik Tak , schandaleus " in de val " gelokt door Elientje !