UZ Gent verzorgt 31 patiënten, 190 studenten melden zich om in te springen

In het UZ Gent hebben 190 studenten zich gemeld om in te springen op de afdelingen waar het extra druk is door de nieuwe coronagolf. Ook 40 medewerkers hebben zich kandidaat gesteld om hulp te bieden in de COVID-19-afdelingen, Spoedgevallendienst en het testcentrum. In totaal zijn er 31 patiënten opgenomen, 18 op de twee cohortafdelingen en 13 op intensieve zorg.

Het UZ start opnieuw opleidingen voor artsen en verpleegkundigen om in te springen op Intensieve zorg en de COVID-afdelingen. Ook bij de eerste golf werd personeel omgeschoold. Het ziekenhuis plant sinds vorige week geen nieuwe niet-dringende opnames in tot eind deze week. "Dat verlengen we nu tot 8 november", aldus het UZ. "Alle dringende en geplande opnames en ingrepen gaan voorlopig door." Het ziekenhuis sluit ook de cafetaria's voor bezoekers. Broodjeszaken en winkels blijven open.

Ook in Oost-Vlaanderen loopt het aantal patiënten in het AZ Nikolaas en AZ Lokeren op tot 34. Vier patiënten worden op intensieve zorg behandeld. Acht mensen zijn opgenomen met verdachte symptomen in afwachting van de uitslag van hun test. De voorbije 24 uur is 1 COVID-patiënt overleden, er zijn in die periode geen patiënten ontslagen.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.