Accreditering versoepeld in teken van covid

Volgens de GBO (Kartel) heeft de accrediteringsstuurgroep (ASG) gisteren het voorstel gevalideerd om aan alle geaccrediteerde artsen automatisch 2 creditpoints toe te kennen voor een Lok--sessie en 3 creditpoints Ethiek en Economie per kwartaal tot het einde van het jaar (dus eind september en eind december).

"Dit is een redelijke en gerechtvaardigde maatregel omdat hij de lasten voor de artsen aanzienlijk verlicht", aldus Paul De Muncks syndicaat. De hierboven genoemde creditpoints (CP's) "komen bovenop de Lok-sessie voor 2 CP's en de 3 CP's in Ethiek en Economie die reeds eind juli zijn toegekend", gaat de GBO verder.

Dr. De Munck herinnert eraan dat "de ASG tijdens haar vergadering van woensdag 17 juni ook de e-Loks heeft gevalideerd, met terugwerkende kracht tot 13/3/2020 en tot het einde van dit jaar 2020". De voor- en nadelen van deze nieuwe formule op afstand moeten worden beoordeeld, wat de NRKP (Nationale Raad voor KwaliteitsPromotie van het Riziv) is gevraagd te doen. "De cel Accreditering van het RIziv wacht op de evaluatie daarvan alvorens het reglement te wijzigen. Dit verklaart waarom deze maatregel nog niet op de website van het Riziv staat vermeld. Maar e-Lok's zijn toegestaan," zegt de GBO.

Voor het syndicaat zal de huidige evaluatie van de e-Lok's "ongetwijfeld een gelegenheid zijn om bepaalde criteria te definiëren om deze e-Lok's vanaf 2021 toe te laten". Een zaak die op korte en lange termijn moet worden gevolgd op de officiële Riziv-pagina's...

> Lees ook: "Accreditering on hold zetten" (Bvas)

> "Vraag niet in dovemansoren gevallen"

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.