Gemiddeld aantal overlijdens zakt naar 115 per dag

In de periode van 25 november tot 1 december overleden dagelijks gemiddeld 115,3 mensen aan het coronavirus in ons land. Dat is een daling met 21,1 procent in vergelijking met de zeven dagen voordien, zo blijkt zaterdagochtend uit de voorlopige gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano. Alles samen bezweken in België sinds de uitbraak van de pandemie 17.142 coronapatiënten.

Voorts werden er van 25 november tot 1 december per dag gemiddeld 2.177,6 nieuwe besmettingen geteld, goed voor een daling met 17 procent. Daarmee komt het totale aantal mensen dat de voorbije maanden positief testte op COVID-19 uit op 587.439.

Het aantal ziekenhuisopnames omwille van COVID-19 klokte in de periode van 28 november tot 4 december af op zo'n 187,3 per dag (- 24 pct). Van de 3.348 coronapatiënten die momenteel nog in het ziekenhuis liggen (- 2 pct) verblijven er 789 op intensieve zorgen.

De positiviteitsratio, het aantal mensen dat positief test in verhouding tot het totale aantal tests, zakt naar 9 procent.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.