Koning en koningin steken apothekers hart onder de riem

Koning Filip en koningin Mathilde hebben deze voormiddag een bezoek gebracht aan een apotheek in Evere. Ze werden er ontvangen door de apothekeres en haar personeel. Er vond een werkvergadering plaats met apothekers uit de verschillende gewesten. "Het is moeilijk geweest voor u. We zijn hier om u een hart onder de riem te steken", sprak koning Filip bij aanvang van de werkvergadering.

Om 10 uur kwam het vorstenpaar aan bij apotheek Pharma Haelvoet in Evere. Tijdens een kennismakingsgesprek met het personeel toonde de vorst meteen interesse voor de mentale gezondheid van de mensen die langskomen bij de apotheek en de psychologische gevolgen van de gezondheidscricis. Zo vroeg hij of er meer kalmeer- en slaappillen verkocht werden. Apothekers Ingrid Haelvoet ziet daar inderdaad een toename van. "We merken inderdaad een grotere vraag naar kalmeermiddelen. Mensen slapen ook slechter. Het begint op iedereen te wegen. De crisis houdt lang aan."

Daarna was het tijd voor een werkvergadering met de vertegenwoordiger van de Algemene Pharmaceutische Bond, een apotheker uit het Oost-Vlaamse Eeklo, één uit het Henegouwse Tertre en apothekeres Haelvoet uit Evere waardoor de drie regio's vertegenwoordigd waren. 

Het staatshoofd erkende de cruciale rol die apothekers hebben tijdens de coronacrisis. "We weten dat het moeilijk geweest is en nog steeds is. Jullie zijn vaak eerste zorgverstrekkers. Mensen hebben meer stress en komen bij u met veel vragen. Jullie weten heel goed wat er leeft, ook over de mentale gezondheid van de mensen of er veel slaapproblemen zijn. We zijn hier om ons te informeren, ook over uw belangrijke rol in de vaccinatiecampagne. We willen u een hart onder de riem steken", aldus de koning Fil ip.

Een blijk van waardering die zeker aangekomen is, zo zegt Koen Straetmans, waarnemend voorzitter van de Algemene Pharmaceutische Bond. "Dat bezoek is een teken van erkenning van onze rol. Dit doet echt deugd. Het vorstenpaar was enorm geïnteresseerd in hoe de apothekers de patiënten hebben kunnen geruststellen en adviseren in de eerste golf en nu de bezorgdheid proberen weg te nemen omtrent de vaccinaties."

Toegejuicht door enkele omstanders verlieten koning Filip en koningin Mathilde rond 11 uur de apotheek.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.