Klassiek concert voor patiënten AZ Klina in Brasschaat

Het AZ Klina in Brasschaat krijgt bezoek van het Antwerp Symphony Orchestra. Dat komt met een 33-koppig orkest een gratis concert spelen voor patiënten die van klassieke muziek houden, maar niet (meer) naar een concert in zaal kunnen gaan. Een dertigtal patiënten schreef zich in.

Met "Antwerp Symphony Orchestra Mobiel" trekt een afgeslankte versie van het bekende symfonisch orkest al meer dan 12 jaar langs allerlei soorten instellingen waar mensen verblijven die om uiteenlopende redenen geen concert kunnen bezoeken. "Dat kan gaan om zorginstellingen, rusthuizen of dienstverleningscentra, maar we zijn bijvoorbeeld ook al naar een gevangenis geweest", zegt intendant Joost Maegerman. "Het concert gaat dan telkens door in een zaal in de instelling zelf. We brengen ook een specifiek oeuvre: we kiezen bijvoorbeeld voor kortere en algemeen bekende stukken zodat een zo breed mogelijk publiek ervan kan genieten."

Een van de opmerkelijkste locaties is dit jaar het ziekenhuis AZ Klina in Brasschaat, dat voor het eerst meedoet. "Een medewerkster had via sociale media gehoord over het initiatief van Antwerp Symphony Orchestra", zegt Joanne De Roeck van AZ Klina. "Wij doen graag een inspanning om onze patiënten een warme zorg te bieden en dit past daar zeker in. Nadat we onderzochten of het praktisch mogelijk was, hebben we een rondvraag gedaan bij de verschillende afdelingen en er hebben toch zowat dertig patiënten aangegeven dat ze willen komen. Ons personeel zal hen gaan halen met een rolstoel of een zetel met wieltjes."

De patiënten mogen vooraan plaatsnemen, in de rest van de hal zijn bezoekers welkom.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.