Jongeren in de jeugdhulp kunnen eigen dossier online inzien

Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) trekt 5 miljoen uit voor de digitalisering van de jeugdhulp. Dat schrijven De Standaard, Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg.

De opvallendste beslissing is het lanceren van Mijn Jongerenprofiel, waar jongeren binnen de jeugdhulp zélf een overzicht kunnen vinden van hun hulpverleningsgeschiedenis. "Veel jongeren geven aan dat ze niet goed weten welke ­informatie er over hen wordt bijgehouden of dat ze niet altijd even vlot toegang hebben tot hun dossier", zegt minister Beke. "Via een eigen profiel zal een jongere straks zelf kunnen weten wat het Agentschap Opgroeien over hem of haar weet."

Volgens Beke zal er in de loop van 2021 mogelijk al ­geëxperimenteerd worden met het jongerenprofiel. Alle jongeren tussen 12 en 25 jaar zullen er gebruik van kunnen maken. Voor de jongeren die een beroep doen op de jeugdhulp zal er een extra luik zijn waar ze alle info over hun dossier kunnen terugvinden. Zowat 25.000 kinderen en jongeren krijgen vandaag ondersteuning van de jeugdhulp, van wie het leeuwendeel tussen de 12 en 25 jaar.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.