Jongeman veroordeeld tot 37 maanden cel voor overval op huisarts

Een 21-jarige man zonder gekend adres is door de Hasseltse correctionele rechtbank veroordeeld tot een effectieve celstraf van 37 maanden voor een gewapende overval op een 75-jarige huisarts. De man liet verstek gaan op zijn proces.

Op 15 juni 2018 beroofde de man, met de hulp van drie minderjarigen, de huisarts en zijn echtgenote. Ze maakten 7.000 euro buit.

Op het proces in Hasselt vertelde de vrouw van de huisdokter dat haar echtgenoot er nachtmerries aan overgehouden heeft en dat de schrik hem overvalt wanneer er vreemde mensen in de wachtzaal plaatsnemen. De procureur sprak over zeer zware feiten. "Met bruut geweld is de man overmeesterd. De zaak kwam aan het licht nadat iemand die bij andere feiten betrokken was, de speurders op het juiste spoor had gebracht. Dat leidde tot de identificatie van een aantal verdachten," aldus het parket.

De twintiger bleek geen onbekende voor het gerecht. Eerder kreeg hij al een straf met voorwaarden opgelegd waaraan hij zich niet hield. Tegenover de politie ontkende de jongeman dat hij aanwezig was in de dokterspraktijk. Hij kwam daarvoor aanzetten met twee valse alibi's.

Zo bleek de betichte niet op school te zijn zoals aangeven. Dan hing hij een onwaarachtig verhaal op dat hij in een moskee aanwezig was. Zijn eigen vader ontkrachtte het tweede alibi omdat de vader had aangegeven dat zijn zoon met verkeerde vrienden omging en al een zevental maanden niet meer in de moskee geweest was.

Aan de dokter en zijn vrouw is een schadevergoeding van 7.332 euro toegekend. De gerechtskosten bedragen 7.414 euro.

De minderjarigen moesten in de jeugdrechtbank verschijnen.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.