Jaar cel voor diefstal van doktersvoorschriften

Een 51-jarige Bruggeling is door de Brugse strafrechter veroordeeld tot een jaar effectieve gevangenisstraf voor het herhaaldelijk stelen van blanco doktersvoorschriften en stempels van dokters. Het openbaar ministerie had twaalf maanden cel gevorderd.

Op 8 december 2019 werd het voertuig van M.S. aan een controle onderworpen. De beklaagde bleek in het bezit van blanco doktersvoorschriften, een kleine hoeveelheid drugs en een aanzienlijke som cash geld. Bij een huiszoeking vonden de speurders nog meer doktersvoorschriften, stempels van dokters en verklaringen van arbeidsonderbreking.

In eerste instantie verklaarde S. dat zijn arts de documenten wellicht gewoon vergeten had. Hij opperde ook dat klanten van zijn restaurant de voorschriften mogelijk hadden achtergelaten. Het onderzoek wees echter uit dat de beklaagde wellicht meermaals toesloeg in het AZ Sint-Jan in Brugge. Ook tijdens een huisbezoek zou hij zijn arts bestolen hebben.

Het parket merkte op dat de Bruggeling in het verleden al 29 veroordelingen opliep. Een eerdere werkstraf op het containerpark verliep bovendien niet goed. S. zat ook eens ruim een jaar in voorhechtenis als vermoedelijke opdrachtgever voor een home invasion bij een andere horecabaas. In die zaak werd hij door het Gentse hof van beroep in december 2017 echter vrijgesproken.

De verdediging pleitte dat M.S. door die onterechte voorhechtenis in een moeilijke periode zat. Ondertussen bekent de beklaagde de diefstallen wel, maar hij houdt vol dat hij de voorschriften uiteindelijk nooit gebruikte. De voorschriften dienden voor de pijn na een heupoperatie. De advocate van S. stelde tevergeefs voor om haar cliënt opnieuw een werkstraf op te leggen.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.