Ingrepen in Maria Middelares uitgesteld door technische problemen

Een aantal voor maandag geplande ingrepen in het Gentse ziekenhuis AZ Maria Middelares kon maandagvoormiddag niet plaatsvinden. Het ziekenhuis kampte sinds 04.30 uur met technische problemen, waardoor de zorgbandjes die patiënten krijgen die in het ziekenhuis aankomen, niet geprint kunnen worden.

Die problemen zijn iets na 10 uur opgelost. Dat zegt woordvoerster Catherine Zenner. "Vooral voor het dagziekenhuis leidde dat tot problemen: het ging om een dertigtal patiënten", zegt Zenner. "Patiënten die al opgenomen waren, hebben al een zorgbandje. Dat levert dus geen problemen op. Voor de spoedafdeling zijn er afspraken gemaakt met de 100."

Patiënten die maandagochtend al in het ziekenhuis aangekomen waren, kregen eerst de vraag een tweetal uur te wachten, maar uiteindelijk werd hen gevraagd om naar huis te gaan. Andere patiënten zijn verwittigd en worden telefonisch op de hoogte houden.

Wie zelf naar de spoed komt, wordt ter plaatse verzorgd. Het ziekenhuis geeft wel mee dat er afspraken gemaakt zijn met de 100, bijvoorbeeld over het overbrengen van patiënten naar andere ziekenhuizen, voor patiënten die momenteel daar niet behandeld kunnen worden.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.