Informatie en adviezen over druggebruik nu ook online via "e-vrijwilligers"

Het Vlaams expertisecentrum Alcohol en Drugs (VAD) start met het inzetten van "e-vrijwilligers" om informatie over drugs en druggebruik te verspreiden. "Mensen zijn niet van de ene dag op de andere gestopt met hun druggebruik omwille van het coronavirus. Het is onze verantwoordelijkheid om hen te zoeken waar ze hun tijd vandaag het meest doorbrengen: op het internet."

Nu het VAD zijn adviezen niet meer kan verspreiden via massa-evenementen door de coronacrisis, richt ze zijn pijlen op de onlinewereld: via e-vrijwilligers wil het centrum betrouwbare informatie op online drugfora delen.

De vrijwilligers hebben allemaal ervaring met en kennis over het uitgaansleven en drugs: "Zo kunnen ze een vertrouwensband en een echte dialoog met de mensen die drugs gebruiken opbouwen, zonder te moraliseren of te stigmatiseren." Daarnaast zijn ze ook vertrouwd met communicatie via het internet, en beschikbaar om op de verschillende drugfora in te grijpen.

Momenteel telt het team zeven e-vrijwilligers, zowel Nederlands- als Franstaligen.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.