"Impact op vaccinatie ziekenhuispersoneel bekijken" (Zorg en Gezondheid)

Nu Pfizer heeft bekendgemaakt dat het volgende week 40 procent minder vaccins kan leveren, bestaat de kans dat vaccinaties in de ziekenhuizen - die normaal volgende week zouden starten - vertraging zullen oplopen. "We bekijken nog wat de impact zal zijn van de verlaagde levercijfers voor de vaccinaties in de ziekenhuizen", zegt Joris Moonens van het Agentschap Zorg en Gezondheid. De verdere vaccinaties in de woonzorgcentra zouden niet in het gedrang komen.

Vrijdag raakte bekend dat België volgende week maar 60.000 in plaats van de beloofde 100.000 dosissen coronavaccin geleverd krijgt van vaccinproducent Pfizer-BioNTech.

Die verminderde levering zou een impact kunnen hebben op de geplande start van de vaccinaties in de ziekenhuizen. Zo ging men er in Vlaanderen van uit dat men volgende week bovenop dosissen voor de woonzorgcentra ook nog 37.000 dosissen kon inzetten in de ziekenhuizen. "We moeten nu bekijken wat de impact van die verlaging van 40 procent zal zijn voor de vaccinaties in de ziekenhuizen", legt Joris Moonens van het Agentschap Zorg en Gezondheid uit. Daarvoor is het wachten op informatie van het geneesmiddelenagentschap FAGG. Het Agentschap Zorg en Gezondheid hoopt de 13 Vlaamse hub-ziekenhuizen nog voor maandag meer duidelijkheid te kunnen verschaffen.

Voor de verdere vaccinaties in de woonzorgcentra is er volgens Moonens "volgens de huidige berekeningen" geen probleem.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.