'Humanitaire Hackathon' voor voedselveiligheid op 15 en 16 januari in Brussel

Het VN-Wereldvoedselprogramma WFP en de FOD Buitenlandse Zaken en Ontwikkelingssamenwerking organiseren op 15 en 16 januari de eerste 'Humanitarian Hackathon' over de problematiek van voedselveiligheid. Bedoeling is om samen met wetenschappers, academici en ingenieurs technologische oplossingen te vinden om hongersnood wereldwijd tegen te gaan.

Het tweedaagse evenement gaat door van 15 tot 16 januari in het Brusselse Egmontpaleis. Naast de organisatoren van het WPF en de FOD Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en Hack Belgium Labs nemen enkele Belgische en internationale humanitaire organisaties als Caritas Belgium, Handicap International, Oxfam en Artsen Zonder Grenzen deel. Ook grote bedrijven als BNP Paribas Fortis doen mee, net als academici, donors, designers en ingenieurs.

Doel van de 'Humanitarian Hackathon' is om nieuwe ideeën te bedenken, prototypes te bouwen en nieuwe projecten te lanceren die hongersnood en voedselonzekerheid de wereld uit moeten helpen. Onder meer minister van Internationale Ontwikkeling Alexander De Croo zal aanwezig zijn op het evenement.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.