Hof van beroep Gent - Man die huisarts vermoordde komt vrijdag in beroep voor

De 57-jarige Danny Samyn uit Ingelmunster verschijnt vrijdag voor het hof van beroep in Gent. De man werd door de correctionele rechtbank van Kortrijk schuldig bevonden aan de moord op de 64-jarige huisarts Patrik Roelandt. Hij kreeg 28 jaar cel maar hij tekende beroep aan.

Huisarts Patrik Roelandt uit Izegem werd op 1 december 2015 op huisbezoek in de woning van patiënt Danny Samyn in de Rozestraat in Ingelmunster met twee messteken vermoord. Een steek in de hals was fataal en bleef 11,5 centimeter diep in de nek van de arts steken.

Samyn lokte de dokter naar zijn huis, legde het mes klaar, maakte een reistas klaar en ging kort voor de moord geld afhalen. Achteraf gooide hij de gsm van de dokter weg, trok een andere t-shirt aan en stapte naar zijn advocaat.

Het motief voor de moord zou wraak zijn geweest, omdat de dokter in het verleden een foute medische diagnose zou hebben gesteld. De uitleg van Danny Samyn op het proces in Kortrijk, dat hij de dokter een vuistslag zou hebben gegeven omdat hij wat lacherig deed over de pijn aan zijn schouder en een collega-dokter in bescherming nam voor de slechte behandeling ervan, bestempelde de rechter als leugenachtig.

Het openbaar ministerie had 30 jaar gevorderd. De rechtbank in Kortrijk hield nog rekening met zijn spijtbetuiging en gaf Samyn 28 jaar cel en een terbeschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank voor een periode van tien jaar. Een te zware straf vond Samyn en hij ging in beroep. Daarom wordt het proces vrijdag volledig over gedaan in Gent.

Het hof trok een ganse dag uit voor de behandeling.

Lees ook :

Artsenboegbeeld Patrik Roelandt vermoord door patiënt

Huisarts gedood in Ingelmunster - Moordenaar huisarts krijgt 28 jaar cel

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.