Hitte - "Ozondrempel komende dagen mogelijk overschreden" (IRCEL)

De combinatie van luchtvervuiling, de hoge temperaturen en het zonnige weer zullen de volgende dagen zorgen voor een toename van de ozonconcentraties. Dat zegt de Intergewestelijke Cel voor het Leefmilieu (IRCEL) in een mededeling. Het Agentschap Zorg en Gezondheid heeft de waarschuwingsfase van het Vlaamse warmteactieplan afgekondigd.

Het KMI verwacht de volgende dagen warm tot zeer warm weer. Zondag stijgt de maximumtemperatuur (Ukkel) tot 28°C. Begin volgende week lopen de temperaturen verder op met op woensdag temperaturen tot 34°C, in de Kempen mogelijk nog hoger.

IRCEL verwacht dat de combinatie van luchtvervuiling, de hoge temperaturen en het zonnige weer de komende dagen zal zorgen voor een toename van de ozonconcentraties. Op dit moment is het nog niet duidelijk hoe hoog de concentraties zullen oplopen en of de Europese informatiedrempel van 180 µg/m³ overschreden zal worden.

Indien de volgende dagen overschrijdingen van de informatiedrempel voorspeld of gemeten worden, zal IRCEL daarover communiceren.

Vlaams actieplan warme dagen: meer info vindt u hier.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.