Halle kreunt onder corona en annuleert publieke evenementen tot en met 31/10

Het stadsbestuur van Halle heeft vandaag besloten alle publieke evenementen tot en met 31 oktober te annuleren. Ook extra activiteiten die georganiseerd worden door verenigingen worden opgeschort De beslissing heeft natuurlijk te maken met de stijging van het aantal coronabesmettingen, die zich ook in Halle aftekent.

Concreet gaat het om een tiental afgelaste activiteiten. Volgens cijfers van Sciensano telde de stad de jongste twee weken 856 nieuwe besmettingen per 100.000 inwoners. Het stadsbestuur heeft daarom besloten om, bovenop de federale maatregelen, extra maatregelen te nemen. Die gelden alvast tot eind deze maand.

Ook de Halloweenactiviteit die op 31 oktober gepland stond, gaat niet door. "Er waren 260 mensen ingeschreven, en het was ook volledig coronaveilig georganiseerd", zegt burgemeester Marc Snoeck (sp.a).

De reguliere activiteiten van bijvoorbeeld het cultureel centrum of sport- en jeugdverenigingen gaan wel gewoon door.

"We begrijpen dat dit absoluut geen fijn nieuws is", erkent de burgemeester. "Maar we vinden dat we toch moeten ingrijpen. We volgen de situatie natuurlijk op de voet, en we zijn ook erg benieuwd naar wat de overheden zullen beslissen in verband met de sport- en jeugdverenigingen."

Vrijdag komt het nationale Overlegcomité opnieuw samen.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.