Half miljoen Belgen kreeg eerste dosis vaccin

Meer dan een half miljoen Belgen hadden deze voormiddag een eerste dosis van een coronavaccin gekregen. Uit het dashboard van Sciensano blijkt dat 509.948 mensen een eerste dosis gekregen hebben, of 5,54 procent van de volwassen bevolking. Van die groep zijn al 314.319 mensen volledig gevaccineerd, of 3,41 procent van de volwassen bevolking.

Afgelopen week werden er meer dan 120.000 mensen gevaccineerd. "Momenteel liggen er bijna 200.000 vaccins klaar", zei Sabine Stordeur van de taskforce Vaccinatie. "De uitnodigingen zijn uitgestuurd. De zorgverleners krijgen voorrang, en we nodigen hen uit daar zeer snel op in te gaan."

De taskforce Vaccinatie heeft voor deze week 70.000 inentingen met een eerste dosis van het Pfizer/BioNTech-vaccin bevestigd, en bijna 21.000 met een tweede dosis. Voor Moderna gaat het om respectievelijk 15.750 en 4.600 dosissen. Dat blijkt uit het dashboard dat de taskforce dinsdag heeft opgesteld, op basis van de situatie vorige vrijdag. Voor AstraZeneca wordt dezelfde simulatie nog gemaakt.

Maar als de ministers van Volksgezondheid eerstdaags beslissen om de tweede dosis uit te stellen, zullen die cijfers natuurlijk nog aangepast worden.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.