Grote Coronastudie vraagt naar voorkeuren voor mogelijke versoepelingen

De tweewekelijkse bevraging van de UAntwerpen over de coronamaatregelen peilt deze week naar hoe Belgen denken over eventuele versoepelingen. In de enquête kunnen deelnemers onder andere aangeven welke activiteiten ze als eerste willen hernemen.

Na dertig bevragingen trekt de Grote Coronastudie van de UAntwerpen, in samenwerking met UHasselt, KU Leuven en ULB, nog steeds veel deelnemers. Twee weken geleden vulden opnieuw ruim 20.000 mensen de enquête in.

"We zouden het met zijn allen natuurlijk graag anders zien, maar de Grote Coronastudie heeft nog niets aan relevantie ingeboet", zegt Pierre Van Damme, een van de drijvende krachten achter het project. "De komende weken worden - opnieuw - erg belangrijk: de Britse variant neemt aan kracht toe. Dat gaat een impact hebben op de coronasituatie in ons land, maar als we de regels goed blijven opvolgen, kunnen we de curve absoluut onder controle houden."

Wanneer en in welke vorm er versoepelingen aankomen, is nog onduidelijk. Toch vraagt de Coronastudie alvast hoe de Belgen die eventuele versoepelingen zien: "Geeft u de voorkeur aan familiefeesten in wat ruimere kring? Moeten de theater- en concertzalen eerst kunnen heropenen? Of zou u voor de horeca kiezen? Uw voorkeur is één ding, maar in een volgende vraag mag u ook aangeven van welke activiteiten u verwacht dat ze daadwerkelijk als eerste heropgestart zullen mogen worden."

De Grote Coronastudie kan vandaag opnieuw tussen 10 en 22 uur online worden ingevuld.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.