Groen wil voor studenten met handicap zorgtoeslag tot ze afstuderen

Groen wil dat studenten met een handicap de verhoogde kinderbijslag, de zogenaamde zorgtoeslag, krijgen tot ze afgestudeerd zijn. Vandaag verliezen zowat 3.000 studenten met een handicap die zorgtoeslag als ze 21 jaar worden. "Op dat moment hebben ze geen eigen inkomen om de vaak grote kosten verbonden aan hun handicap te betalen. Dat moet veranderen", zegt Groen-parlementslid Ann De Martelaer. Ze dient een resolutie in.

Groen roept Vlaams minister van Welzijn en Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) op om zo snel mogelijk studenten met een handicap tot hun 25 jaar meer steun te geven, "waardoor ze dezelfde onderwijskansen krijgen als studenten zonder handicap". "Veegt minister Beke deze oproep van tafel, dan kloppen we aan bij Unia", aldus De Martelaer.

Volgens Groen vinden steeds meer studenten met een handicap de weg naar het hoger onderwijs. In het academiejaar 2012-2013 zaten in totaal 1.368 studenten met een handicap in het hoger onderwijs: 987 studeerden aan een hogeschool en 381 aan een universiteit. In het academiejaar 2019-2020 groeide dat aantal verder tot 3.171 studenten met een handicap, namelijk 1.958 studenten aan een hogeschool en 1.213 studenten aan een universiteit.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.